• de
  • en
  • fr
  • nl
  • The PAND Hotel
  • The PAND Hotel
  • The PAND Hotel
  • The PAND Hotel
The PAND Hotel
The PAND Hotel
The PAND Hotel
The PAND Hotel

Gastheer/-vrouw:
Familie Stuyts

‘Een van de fraaist ingerichte hotels van België.’
Seasons

 

Brugge - The PAND Hotel

West-Vlaanderen

Passie voor antiek en kunstvoorwerpen

Het eeuwenoude verkeersluwe centrum van Brugge is eigenlijk één groot openlucht museum. De vele gotische kerken en gildehuizen zijn hier gelardeerd met een wirwar van steegjes met pittoreske huisjes. UNESCO zette het centrum niet voor niets op haar Werelderfgoedlijst. Vlakbij de Brugse reien ligt The PAND Hotel. Het is ondergebracht in een gebouw uit de 18e eeuw en ligt verscholen tussen schitterende platanen. Eigenaresse Chris Vanhaecke bereisde de hele wereld. Zij logeerde in de mooiste hotels en nam van alles wat zij zag goede nota, want zij koesterde één wens: een eigen hotel. Alle hotelervaringen en haar verzamelde kunst- en antiekcollectie komen in dit hotel samen. Het resultaat is een boetiekhotel op hoog niveau, met als apotheose de in 2007 jaar ontvangen Prix Villegiature als ‘Best Hotel de Charme’.

Tijdloos, elegant, aangenaam en comfortabel

De 26 gastenkamers zijn alle verschillend ingericht. Zo is het accent van kamer 107 een oud bloemenmotief van Guinever en kamer 206 is typisch Schots met een hemelbed, een kroonluchter van hertengeweien, spreien in tartan-motief en wapenschilden.
De suites - er zijn er negen - zijn gedecoreerd met behang en stoffen van Ralph Lauren. Ook aan de badkamers is veel aandacht besteed. De kranen zijn typisch Engels, met porseleinen kopjes. De haardrogers zijn verchroomd en van hoge kwaliteit. De suites hebben alle een jacuzzi.

De salons, met houten vloeren en lambriseringen, zijn bijzonder ingericht. Overal hangen schilderijen, branden kaarsen, staan doosjes, kistjes en kunstvoorwerpen. Op de banken liggen bonten plaids uitnodigend klaar. In de bibliotheek zijn boeken in overvloed. Er is een knusse bar met Chesterfield meubelen. Door het hele hotel staan antieke paspoppen en reiskoffers van Louis Vuitton. Chris Vanhaecke verzamelt ze nog steeds. 

26
185