De Duitse wijnen winnen zienderogen aan populariteit en verschijnen weer steeds vaker op de wijnkaarten van prestigieuze restaurants. Op de scheidslijn tussen het milde klimaat van het zuiden en de grillige seizoenen van het noorden ontstaat een wonderlijk proces en worden ’s werelds meest karaktervolle wijnen gemaakt. De Duitse wijngebieden vormen de noordelijke wijngrens, want iets hoger op de breedtegraad wenst de druif niet meer te rijpen.

Wie een mooie fles Duiste wijn op tafel wenst hoeft niet eindeloos lang te studeren op ingewikkelde terminologieën of indrukwekkende etiketten. In Duitsland zijn de beste wijnhuizen namelijk verenigd in de VDP (Verbant Deutscher Prädikatsweingüter). Met behulp van een eenvoudige classification pyramid worden wijnliefhebbers geholpen bij hun keuze. Uitgangspunt is altijd kwaliteit. U herkent de VDP wijnen bovendien erg makkelijk. Op de hals van elke fles prijkt de druivenadelaar, het symbool van de VDP.

In de doos die u heeft ontvangen vindt u ook een fles van een van de bij VDP aangesloten wijnmakers. VDP is een gewaardeerde partner van QL Hotels & Restaurants. Jaarlijks organiseert QL Hotels & Restaurants de VDP wijnreis ten tijde van de VDP.Weinbörse in Mainz. 

We willen VDP en de volgende VDP.Prädikatsweingüter harteklijk danken voor hun bijdrage aan de QL Yearday in a box.